Monethera

Monethera

Recenzie

Vrei sa investesti in Monethera? Citeste review-ul despre acest business si ia decizia corecta pentru viitorul tau!

Monethera este unul dintre noii jucatori pe piata afacerilor P2P.  Daca vrei sa iti diversifici portofoliul de investitii, atunci este una dintre nenumeroasele optiuni pentru a face acest lucru. 

 Cu Monethera poti investi in imobiliare, imprumuturi, energie verde, logistica sau tehnologie. In functie de fiecare proiect in parte, poti ajunge la o dobanda anuala de pana la 22%. 

 

La inceputul lunii Decembrie 2019, Monethera avea 1975 de investitori din intreaga lume care au finantat proiecte de aproape 4 milioane de 

 Prima mea investitie a fost in valoare de 100 EUR in data de 01.12.2019

Prima investitie in Monethera

Detalii Elementare

 • Lansare an: 2019
 • Sediu companie: Estonia
 • Tipuri proiecte: Credite pentru companii, Imobiliare, Energie verde, Logistica, Tehnologie
 • Proiecte din: Letonia, Estonia, Polonia, Germania
 • Termen credite: pana la 2 ani
 • Rata dobanzii: 18% – 22%
 • Taxe: fara taxe
 • Investitie minima: de la 1 EUR
 • Currency: EUR
 • Auto-invest: nu
 • Garantie de rambursare: da, cu o penalizare de ~5% (inainte de termen) 
 • Bonus: da,  5 EUR bonus la inregistrare; 0.5% bonus de returnare pentru toate investițiile făcute în primele 180 de zile
 1. Iti creezi un cont completand formularul de inregistrare de aici: Inregistreaza-te in Monethera
 2. Pentru a putea investi va fi nevoie sa fii verificat. Va trebui sa incarci pe site documente precum: Pasaport, permis de conducere sau buletin de indentitare pentru confirmarea identitatii, si o factura de utilizati sau extras de cont bancar pentru confirmarea rezidentei in tara respectiva.
 3. Adaugarea de fonduri – pentru a investi intr-unul din proiectele de pe site va trebui sa adaugi fonduri in contul tau si apoi sa faci investitia. Pentru asta va trebui sa te loghezi in contul tau la Dashboard –> Deposit. Acolo vei gasi datele bancare ale societatii precum si ID-ul tau pe care va trebui sa il treci neaparat ca referinta la plata. Suma minima de depozitare este de 100 EUR. Pentru a adauga fonduri in contul tau iti recomand cardul de la Revolut!
 4. Investeste in proiectele disponibile – Poti urmari ulterior investitiile tale din fiecare proiecte.

Proiecte active

Monethera s-a lansat ca si companie Peer 2 Peer in Iunie 2019, desi inainte a functionat timp de doi ani ca si companie privata de investitii. Au deschis portile catre public intrand in domeniul de imprumuturi de capital pentru diferite companii cu ajutorul investitorilor persoane fizice si juridice din intreaga lume.

Monethera are echipe specializate pentru a verifica amanuntit toate proiectele care vor fi finantate prin intermediul platformei lor luand in analiza extrasele de cont, planul de afaceri, daca exista probleme juridice cu respectiva companie, studiaza conditiile pietei s.a.m.d.

Dupa ce imprumutul este aprobat, proiectul respectiv este pus pe site, iar investitorii pot investi in el sumele dorite. Fiecare imprumut are un termen limita de finantare (de obicei 2 saptamani), iar daca nu este finantat in aceasta perioada toate investitiile investitorilor se reintorc in panoul de bord. Daca proiectul s-a finaintat pana la 80%, atunci Monethera investeste suma ramasa pentru ca proiectul sa fie finantat 100% si sa isi inceapa activitatea.

In orice moment, investitorii pot sa isi vanda investitiile facute catre Monethera, acestia acceptand sa plateasca o taxa de 5% din valoarea acestora pentru retragere inainte de termenul de returnare al proiectului, renuntand in acelasi timp la dobanda pe care putea sa o primeasca pana la finalul contractului.

În caz de neplată, Monethera are un fond de rezervă din care va plăti imediat investitorilor săi 35% din suma investită, restul sumei de 65% urmand a fi restituita dupa ce va fi recuperata de la debitor. Acest lucru depinzand foarte mult de timpul procesului judiciar si poate dura chiar si pana la 18 luni.

In ceea ce priveste acordarea acestor imprumuturi, acest aspect se face sub supravegherea SIA Doma Audit o companie de audit din Letonia, cu un palmares de aproape 20 de ani.

 

Monethera ca si companie este relativa noua pe piata si nu are un istoric de verificat mai amanuntit, in timp ce membrii TESA au in spate ani si zeci de ani de experienta in sectorul financiar:

 • Andis Taubergs – CEO-ul companiei, cu o experienta de aproape 20 de ani in coordonarea diferitelor proiecte in mai multe companii;
 • Kristine Romanova – Consilier senior în investiții, cu mai mult de 10 ani de experiență în finanțe
 • Viktors Mirosnicenko – Analist financiar senior, cu o experiență de aproximativ 20 de ani în analiza financiară
Monethera isi pregateste si o amprenta in retelele sociale precum Facebook si Twitter. De altfel, Monethera este localizată în Tallinn, Estonia și are în prezent 15 angajați.

 

 • Fiind o  companie relativ noua pe piata imprumuturilor P2P vor trebui ca investitiile sa fie gestionate indeaproape si supervizate in vederea desfasurarii portofoliului fiecarui investitor in parte.
 • Proiectele ofera un randament destul de bun in comparatie cu clasicele depozite la banci;
 • Minimul investitiei porneste de la 1 EUR asadar nu este un efort financiar major pentru nimeni ca sa incerce proiectele din site.
 • Toate proiectele vin cu garantie de rascumparare ceea ce face ca aceste tipuri de investitii sa iti dea un pic de incredere in domeniul investitiilor;
 • Design-ul website-ului este unul prietenos si foarte usor de gestionat panoul de control.
 • Ofera bonusuri la inregistrare atat pentru cel care recomanda cat si pentru recomandat. 5 EUR bonus pentru inregistrare si 0,5% bonus de returnare pentru fiecare investitie facuta in primele 180 de zile.
Daca ti s-a parut de ajutor, te rog da un rating acestei postari!
5/5

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *